all the small things
 
Monday, March 02, 2009
Mandru nu doar o zi pe an
GayPride este un proiect initiat de Octavian si Robert. Un proiect care aduna persoane si povesti.

*

Uitandu-ma la Sex in the City si la alte filme si seriale care promoveaza prietenia girl-gay m-am simtit putin stinghera. Asa cum ma simt stinghera in privinta oricarei relatii de prietenie pe care o vad pornind de la niste calcule: de practicalitate sau de coolness. Si acum e moda asta, ca o fata sa isi caute un prieten gay, cu care sa se afiseze si pe care sa il poarte la bratul ei si sa il prezinte ca atare: my gay friend who's by the way gay. O prietenie etalata asemenea unei genti ultimul racnet sau unei perechi de jimmy choo.

Cand vad astfel de relatii de amicitie ma intreb daca vor mai rezista in momentul in care vor incepe sa se estompeze pe ecran sau in reviste. In momentul cand un alt tipar de prietenie va intra in trend: fata si batausul, fata si geekul, fata si timidul.

Cand vad astfel de relatii de amicitie ma intreb daca homofobia nu e o pozitie mai onesta. Prin stabilitatea motivatiilor care conduc la aceasta optiune.

De aceea eu as vrea sa spun, lui si voua, ca-s: Mandra nu doar o zi pe an ca sunt prietena cu Octavian :)

*

Pe site-ul Gaypride veti gasi persoane si povesti. Neexotice, ponderate, oneste, calde, emotionante, fragile, deschise. Pentru ca era firesc sa existe un astfel de site. Pentru aceia care vor ca imaginea a doi barbati plimbandu-se mana in mana sa capete firesc in ochii celorlalti.

Un proiect netrendy. Unul firesc :)
posted by Diana Adela Martin @ 6:31 PM  
27 Comments:
  • At 6:40 PM, Anonymous Anonymous said…

    draga mea:
    nu pot sa descriu ce simt acum, dar sa stii ca nu-ti mai dau drumul din brate pana cand te vad, iar cand te vad incepem din nou

    >:D<

     
  • At 6:53 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    Octavian! :)

    [eu eram la tine pe blog cand mi-ai lasat comentariul.. hihi..]

    >:D<

     
  • At 7:07 PM, Anonymous Anonymous said…

    buna diana,e greu la o varsta ,sa pot comenta ,cuvantul gay ma depaseste ca nici nu accept,te pupic

     
  • At 7:16 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    Buna seara Adriana! ce mai faceti?

     
  • At 7:31 PM, Anonymous Anonymous said…

    mam amuzat pe blog a lui dnul adrian si am citit la tine cata dreptate sa ti de mana un baiat care stie doar sa bata ,da e riscant ca puterea se duce si creierul e cenusiu hahaha

     
  • At 7:40 PM, Blogger Indelible Bonobo said…

    interesant subiect..

    cand i-am zas lu' jeg ca-i gheiul meu preferat nu cred ca i-a picat bine, ca mi-o zas ca-s cititoarea lui preferata. Tu ce zici? I-a picat bine? Am cyberfatza de gay hag?

    prietenele de ghei au un nume specific (gay hag?), nu mai tin bine minte. s-a facut si un docomentar pe tema asta.

     
  • At 8:26 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    e amuzanta fantezia propusa de adrian privind fotbalul mixt...

    inbonobo: prea multe necunoscute pt a-ti raspunde. nu il stiu nici pe domnul jeg.ro, nu iti stiu nici fatza, nu stiu nici denumirea de argou. sunt o bloggeritza ignoranta, inbonobo. nestiutoare tare

     
  • At 9:08 PM, Blogger Indelible Bonobo said…

    hmmm..
    ask tavi to show you the ropes. i'll teach u l8r :)

     
  • At 9:26 AM, Anonymous Anonymous said…

    Mnah, nici la faza asta nu pot să mă laud...aveam un amic gay...dar s-a însurat c-o femeie frumoasă tare, au făcut 2 copii, sunt fericiti...
    Nothing cool here :D

     
  • At 2:40 AM, Blogger Samuel Mammel said…

    Traiesc poate in cel mai privilegiat colt de lume din punct de vedere gay. Trecem unii pe linga altii, ne intindem mina, ne salutam si ne zimbim. N-am inteles insa niciodata de ce ar trebui sa fie mindri.

     
  • At 2:59 AM, Blogger Indelible Bonobo said…

    apai samuel, in satu' Natal am avut si eu o mandra. si ea mi-a zas ca ce atata si-ncoace cu mandra, si eu i-am zas apai las' ca-i bine sa fii mandru din orice motiv, asa, ca stare generala. si-n special sa fie mandra ca-i a mea si nu a altuia. si sa aiba coloana vertebrala, ca daca n-are, sterg toti pe jos cu ea si-atunci nu mai are cum sa fie mandra mea.

     
  • At 2:00 PM, Blogger Samuel Mammel said…

    http://www.youtube.com/watch?v=lYpuOAqD0l0

     
  • At 3:39 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    andi: tipa stie ca sotul e gay?

    sam: eu as raspunde pt a ajunge la pondere si echilibru. tb sa vii cu un sentiment puternic si contrar pt a contracara rusinea. rusinea de a fi gay. o idee raspandita si cu care au fost crescuti multi oameni

     
  • At 4:21 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    oo ce-mi place carlin, samuel, Dumnezeu sa-l faca sa rada

     
  • At 1:33 PM, Anonymous Anonymous said…

    "acum e moda asta, ca o fata sa isi caute un prieten gay, cu care sa se afiseze si pe care sa il poarte la bratul ei si sa il prezinte ca atare: my gay friend who's by the way gay."

    ?!?!?

    e prima oara ca aud de asa ceva.

     
  • At 3:49 PM, Blogger Unknown said…

    gingav ay ay pe ce lume traiesti? ;)

     
  • At 5:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    Diana, se pare ca incercand sa eviti un moda fetei moderne care are un prieten gay ai cazut in alt pacat monden: al tolerantei fata de gay. Nu propun sa-i ardem pe rug dar nu vad cu ochi bun nici o acceptare social a fenomenului gay. Dupa parerea mea, fara sa-i urasc si sa le doresc raul, ii consider niste freaks of nature. Deci nu pot sa cred ca o societate care-i accepta si chiar incurajeaza are vreun viitor. Ii vad mai degraba ca pe niste bolnavi care trebuie ajutati sa scape de boala. Imi pare rau daca comentariul meu nu va fi pe placul majoritatii sau va fi sters. Mai am doar o intrebare: exista vreun parinte straight care sa se gandeasca fara nici o urma de ingrijorare la posibilitatea ca fiul sau fica lui sa fie gay ?

     
  • At 6:17 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    salutare intolerantule

    mie nu imi place cuvantul "toleranta". pt ca opereaza cu o distinctie intre tolerat si cel care tolereaza. distinctie care sugereaza o diferenta de ...hai sa-i spun nivel [desi poate nu e cuvantul cel mai potrivit] intre cei doi.
    eu imi doresc ca mai intai sa ajungem sa nu mai fim intoleranti cu homosexualii pt ca mai apoi sa putem scapa si de aceasta disctinctie

    pt mine a fi homosexual e o trasatura precum aceea de a fi stangaci, de exemplu, sau de a fi predispus la chelie. si asa cum nu se aduce in discutie si nu ridica probleme tolerarea/netolerarea stangacilor, a celor predispusi la chelie s.a. imi doresc sa nu se mai puna problema netolerarii / tolerariii homosexualilor.

    nu stiu dc mi-am exprimat clar parerea.

    si un p.s. important: accept pareri contrare celei exprimate de mine. accept si critici. nu imi place sa sterg comentarii. le-as sterge pe acelea care aduc injurii unor alti comentatori ai acestui blog

     
  • At 8:16 PM, Anonymous Anonymous said…

    Apreciez o discutie deschisa si contradictorie ... . Deci tu vezi homsexualitatea ca ceva cu care te nasti. Atunci de ce nu sunt animale homosexuale ? BTW ... porecla mea e "calugarul" ... ca sa nu mai existe dubii de unde vin.

     
  • At 9:27 PM, Blogger Samuel Mammel said…

    Intolerantule, eu am un copil si nu ma ingrijoreaza absolut deloc viitoarea lui orientare sexuala. Cum o fi, numai sa fie implinita si sa nu fie o sursa de frustrari. M-as ingrijora mai degraba sa stiu ca ii picura cineva in minte idei religioase.

    In casa unui amic gay scrie inca de la intrare: Il n'y a pas de honte à préférer le bonheur (A. Camus).

    Eu am doar o mica problema cu mindria. Iar bouncing-ul nu ma multumeste.

     
  • At 9:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    "de ce nu sunt animale homosexuale ?"

    sint.

     
  • At 9:45 PM, Anonymous Anonymous said…

    cred ca e un pic exagerat sa zici "am un copil si nu ma ingrijoreaza absolut deloc viitoarea lui orientare sexuala".

    tocmai din cauza acceptarii limitate a celor de alta orientare sexuala decit "normalitatea".

    ok, a respingerii lor. fiindca oricit de cu manusi se poarta societatea, efortul si grimasa sint vizibile.

    mai exact: ii va fi greu sa traiasca si sa-si vada de fericire.

    in rest, d'accord...

     
  • At 9:47 PM, Anonymous Anonymous said…

    intolerantul cade pe disputa (interminabila) nature versus nurture. personal, cred ca deocamdata sint mai multe argumente (stiintifice) pentru "nature". asa ca nu cred ca are dreptate.

     
  • At 9:55 PM, Blogger Samuel Mammel said…

    Sint discutii care s-au purtat deja, asa ca nu inventam noi nimic aici. E simptomatic ca un calugar se poate autonumi intolerant. Insa poate e o ironie care imi scapa.

     
  • At 11:57 PM, Anonymous Anonymous said…

    @Samuel: Poate tocmai picuratul acela de idei religioase, de care tu iti protejexi xu multa grija copilul, e ceea ce ii lipseste copilului tau pentru a fi fericit. Sper sa nu fie asa si sa descopere religia chiar de-ar fi sa fie impotriva dorintei nesabuite a tatalui. Dei Samuel, intolerant cu religia dar tolerant cu gay-i. Cred ca nu e tocmai o pozitie normala, dar cine sunt eu sa judec? "Calugarul" e doar o porecla dupa cum am spus, si nefiind perfect sunt intolerant.

    @gingav: Intersanta ideea ca normalitatea e o conditie necesara a fericirii. Hmm ... ce cuvinte mari mai scot. Nu imi dai dreptate in privinta nature vs nurture ... too bad my friend. My only counter-argument is that a nature that nurtures homosexuality is bound to dissapear. Maybe that is the end game.

     
  • At 12:38 AM, Blogger Unknown said…

    N-as vrea sa deturnam total discutia aici, ca nu sintem decit oaspeti in casa omului.
    Daca va fi sa descopere religia si sa se calugareasca, foarte bine, cu conditia ca asta sa-i aduca implinirea, daca nu fericirea. Incerc doar sa-mi ajut copilul sa plece in viata fara idei prefabricate si servite drept adevaruri supreme. Incerc, de asemenea, sa-i dezvolt spiritul critic si capacitatea de a lua decizii in functie de propriile opinii. Chiar si gresite, daca vrei, e mai important sa si le faca singur decit sa-i fie impuse.

    Da, sint tolerant cu ideea de gay si intolerant cu cea de religie. Mi se pare ca gay-ii au o logica mult mai sanatoasa in a-si sustine argumentele decit oricare dintre cele trei mari religii monoteiste.

     
  • At 1:04 AM, Anonymous Anonymous said…

    @Samuel: Ai dreptate, am cam lungit-o. Stii cum e cu free will ... o avem cu totii. Cat timp ne respectam unul altuia punctele de vedere putem inca fi civili. Noapte buna.

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory