all the small things
 
Friday, April 17, 2009
Din nou, despre voluntariat
In Hotnews, daca poftiti, luati de cititi un interviu cu Simona Iftimescu, colega mea de voie buna si de munca de buna voie. Vorbeste nitel despre educatia non-formala, voluntariat, LEAP si mai ales despre sentimentul acela placut al lucrului bine facut.

"HotNews.ro: Ce argument le-ai da celor care prefera sa se angajeze si sa castige bani si considera voluntariatul si training-urile pierdere de vreme?

Simona Iftimescu: Ma bucur ca nu sunt in situatia de a predica fara sa stiu ce zic. Eu sunt acum studenta la doua facultati, coordonez proiectul LEAP si m-am angajat in octombrie pe un part-time. Am zis ca, dupa atata voluntariat si internship-uri, trebuie sa iau contact si cu viata asta in care pe 10 ale lunii iti intra salariul in cont. Este o experienta foarte interesanta, te responsabilizeaza altfel cand stii ca la sfarsitul lunii primesti niste bani de la oameni care depind de munca ta. Lunea trecuta am renuntat, pentru ca mi-am dat seama ca banii erau singurul avantaj pe care il simteam si ca tot ce puteam sa iau dintr-un job, am luat pana acum din educatie non-formala.

Multi spun ca voluntariatul este ceva idealist, pe care il fac cei care au timp. Este mult mai mult decat atat, este un demers de responsabilizare sociala si de implicare a individului in tot ce inseamna comunitate. Poate ca ar trebui sa existe un spirit din asta de implicare pasiva, adica chiar daca lucrez opt ore pe zi poate, la sfarsit, ma duc la o casa de copii si ma joc cu un pusti de 5 ani. Sunt lucruri pe care, daca nu le faci acum, nu se stie cand vei mai avea ocazia. "

Doar nitel, pt ca sunt atatea de spus. Daca vreti o poveste mai bogata si mai emotionanta, pe blogul personal al Simonei puteti citi raspunsul ei la orice "de ce?" "la ce bun??" "ce rost are?" care apar uite-asa, tam nesam, in conversatii.
posted by Diana Adela Martin @ 12:25 PM  
5 Comments:
  • At 2:26 PM, Anonymous Nabbú said…

    Cam ciudat să discuţi în termeni generali despre voluntariat. Eu zic că în primul rând contează pentru ce "voluntariezi". :D

     
  • At 8:05 PM, Anonymous Anonymous said…

    voi faceti si educatie continua sau sunt proiecte de formare pe parcursul intregii vieti?!? si NU nu ma refer la cursuri de recalificare.

     
  • At 11:59 PM, Anonymous adriana said…

    salut Diana ,e un lucru extraordinar ceia ce faceti ,si daca persoanele iti poarta recunostinta si respect misepare un lucru extraordinar...cei mici nu au avut noroc ,cand i-am atras atentia inspectorului atunci a adus un voluntar de la teologie si ii pusese umpic pe picioare ,si la acea fondatie venea cu mare placere voluntari..eun lucru minunat ceia ce faceti..Va doresc un paste fericit! cu respect adriana

     
  • At 9:00 PM, Anonymous adriana said…

    Un paste fericit Diana..aurica a luat 3 medalii mondiale si nu ne asteptam ca era primul meci dupa operatie

     
  • At 12:59 AM, Blogger Diana Adela Martin said…

    Christos a inviat!

    Adriana, dar este grozav! Felicitari! si felicitari si doctorilor care si-au dat silinta.

    Nabuu, da..conteaza pentru ce voluntariezi.
    Si, in cazul in care asa cum spui, se vorbeste in termeni generali despre voluntariat, chiar si acesta este un prim pas pentru a face atractiva si de a incuraja o astfel de mentalitate. cea in care nu pornesti de la premiza si nu pui pe primul plan "eu ce obtin de aici?" ci te gandesti si la "eu cum as putea ajuta?" "ce pot oferi?". mie imie ste tare draga o astfel de atitudine


    zizzou:
    dar nu sugerasem ca te-ai fi referit la cursuri de recalificare :)

    noi personal nu oferim servicii de educatie nonformala. Ci vrem, ca prim pas, sa "raise awareness" in privinta acestor activitati, fie ca este vorba de voluntariat, de participarea la scoli de vara sau cursuri de formare, la internship-uri s.a... Si de asmenea sa incercam sa le promovam si sa facilitam accesul la ele. Sa cream o platforma in care companiile, institutiile educationale si studentii sa interactioneze.

    Iar targetul sunt studentii si elevii din ultimii an de liceu.

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory